Áruátvételi és kárigény érvényesítési tájékoztató

Témakörök:
 • Általános átvételi tájékoztató

  Kérjük Kedves Partnereinket, hogy futárszolgálattal történő kiszállításoknál az alábbiakat szíveskedjenek betartani az esetleges későbbi – szállítás során bekövetkezett sérülések miatti – kártérítési, illetőleg hibás teljesítésből eredő egyéb igények érvényesítése érdekében:

  1. Kérjük, minden esetben ellenőrizzék a mennyiséget a futár jelenlétében, vagyis azt, hogy a fuvarlevélen feltüntetett és az átvett csomagok darabszáma megegyezik-e.
    
  2. Kérjük, minden esetben ellenőrizzék a külső csomagolást, ragasztást, és sérülés esetén a futár jelenlétében vegyenek fel jegyzőkönyvet, illetve készítsenek fényképeket. Külső sérülés esetén lehetőség van a csomag felbontására.
    
  3. Jegyzőkönyv felvétele esetén kérjük, hogy a jegyzőkönyvet és a sérülésről készült fényképeket az átvételtől számított 1 munkanapon belül juttassák el a részünkre oly módon, hogy azt logisztika@depocentrum.hu email címre megküldik.
    
  4. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szállítás során bekövetkezett sérülések miatti kártérítési, illetőleg hibás teljesítésből eredő egyéb igények megalapozottságát esetileg vizsgáljuk, amelyhez szükséges, hogy átvételkor a fentiek szerint járjanak el.
    
  5. Jegyzőkönyv hiányában, illetőleg hiányosan, vagy az átvételtől számított 1 munkanapon túl megküldött jegyzőkönyv (ideértve a fényképeket is) esetén a sérült csomag tartalmára vonatkozó kártérítési, illetőleg hibás teljesítésből eredő egyéb igényt nem tudunk elfogadni, és vélelmezzük, hogy az áru hibája vagy hiányossága a teljesítést (átvételt) követően keletkezett.
    
  6. Az 5. pont szerinti esetben, az ott meghatározottakon túlmenően – a fogyasztói szerződések kivételével – mindennemű kártérítési felelősségünket és hibás teljesítésből eredő egyéb kötelezettségünket kizárjuk, függetlenül attól, hogy az áru hibája vagy hiányossága milyen okból keletkezett.
    
 • TV átvétel kiemelten kezelendő

  Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben megsokszorozódott a kiszállított nagyméretű televízióknál észlelt sérülések száma, kérjük Önöket, hogy a zökkenőmentes kárügyintézés érdekében az alábbi pontok szerint járjanak el az átvétel során.

  1. Minden egyes átvételnél győződjenek meg a külső csomagolás sértetlenségéről. Tekintettel a televíziók sérülékenységére, a csomagoláson lévő legkisebb deformáció is utalhat belső sérülésre. Tipikus sérülések a dobozon: beszakadás, nyomódás, sarokrész ütődése, zúzódás, stb.  A lenti képek az ilyen, tipikus sérülések beazonosítását segítik.(Nagyfelbontású minta fotók)

   Kis mintakép 1 Kis mintakép 2 Kis mintakép 3

  2. Amennyiben a fent leírt bármelyik tipikus sérülést, vagy bármilyen más jellegű külső sérülést, vagy arra utaló gyanús jelet észlelnek, kérjük, minden esetben vegyenek fel jegyzőkönyvet a futár jelenlétében, és dokumentálják a sérülést fényképekkel is.
   A futárnál minden esetben van jegyzőkönyv, és külső sérülés esetén minden esetben köteles megvárni a jegyzőkönyv felvételét. Ezekben az esetekben lehetőség van a csomag kibontására is.
    
  3. Kérjük, hogy a jegyzőkönyvet, valamint a sérült csomagolásról, termékről készült fényképeket az átvételtől  számított 1 munkanapon juttassák el a feladónak a logisztika@depocentrum.hu email címre.
    
  4. Jegyzőkönyv hiányában, illetőleg hiányosan, vagy az átvételtől számított 1 munkanapon túl megküldött jegyzőkönyv (ideértve a fényképeket is) esetén a sérült csomag tartalmára vonatkozó kártérítési, illetőleg hibás teljesítésből eredő egyéb igényt nem tudunk elfogadni, és vélelmezzük, hogy az áru hibája vagy hiányossága a teljesítést (átvételt) követően keletkezett.
    
  5. A 4. pont szerinti esetben, az ott meghatározottakon túlmenően – a fogyasztói szerződések kivételével – mindennemű kártérítési felelősségünket és hibás teljesítésből eredő egyéb kötelezettségünket kizárjuk, függetlenül attól, hogy az áru hibája vagy hiányossága milyen okból keletkezett.