Projekt Ramiris Europe Kft.

Projekt

Projekt címe:
Ramiris Europe Kft. logisztikai folyamatának modernizációja - karton és ládaszállító rendszer kialakítása

Kedvezményezett neve:
Iris Kereskedőház Csoport Korlátolt Felelősségű Társaság (korábbi nevén: RAMIRIS EUROPE Korlátolt Felelősségű Társaság)

A szerződött támogatás összege:
71 925 000 Ft

A támogatás mértéke:
68,50%

A projekt tartalmának bemutatása:
A Ramiris Europe Kft.a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplője. Mind üzletpolitikánk, mind gazdasági mutatóink kiemelkedőek ebben a szegmensben.

A Ramiris Europe Kft. folyamatosan termékköre és szolgáltatásai bővítésén fáradozik partnerei minél színvonalasabb és teljesebb kiszolgálása érdekében. Az elmúlt évek munkája lehetővé tette, hogy a cég a hasonló forgalmazóknál szélesebb választékot nyújthat viszonteladóinak. Termékstruktúrája sokat változott az elmúlt időben, a magasabb minőségű, márkás termékek törtek előre. A hangsúlyt saját disztribúciós termékeire helyezi. Termékpalettánk a piaci igényeket követve jelentősen szélesedett az elmúlt években, lefedve csaknem az összes kapcsolódó területet az érintett piacon.

Standard karton- és ládaszállító rendszer beszerzése
Jelenleg logisztikai kiosztásunk úgy működik, hogy a raktárbázis munkatársai az ún. "szedők" egy hosszú listát kapnak, ami alapján a raktárkészletünket körbejárva szedik össze, a kiszállításra szánt eszközöket. A "szedők" alapvetően nyilván egy idő után rutinszerűen működnek - beosztják a munkájukat egyes régiókra fejben, de a feléjük kiosztott listák nem követnek különösebb logikát, így a "szedők" egy nap akár 20-30 km-t is megtesznek, ami nyilvánvalóan nem hatékony, s a ciklusidő szűkítésére nem alkalmas a jelenlegi létszámmal. Jelen fejlesztés segítségével a "szedők" már nem az egész raktárbázisra kapnak "szedési tervet"-et, hanem csak adott szektorra vonatkozóan kapnak listát, s a kiszedett árut nekik nem kell már mozgatni, hanem a teljes raktárbázis vízszintesen körbefonó szalagrendszerre kell csak felhelyezniük. Teljesen triviális, hogy a szedési sebesség drasztikusan csökkeni fog, a "szedők" fizikai terheltsége ugyancsak jelentősen csökkenni fog ( a szedőknek műanyag dobozokba kell tenniük az egyes tételeket, s azt egy vonalkóddal kell ellátni) így sokkal ergonomikusabb munkát tudnak végezni, nagyobb volument tudunk kiszolgálni. A rendszer a raktárt behálózó pályarendszer segítségével egy kimenő pályára gyűjti az eszközöket, amelyet a kiszállításra előkészítik a "kiosztó" munkatársak az egyes szállítócégek számára.
Ezzel a fejlesztéssel (illetve további hatékonyságnövelő fejlesztéssel együtt) beindítjuk hamarosan Magyarországon egyedülálló - dropshipping szolgáltatásunkat.

A projekt befejezési dátuma:
2021. 09. 17.

Projekt azonosító száma:
VEKOP-1.2.6-20-2020-01363